Quantcast
Channel: Revista Progresiv - Retail
Viewing all 1782 articles
Browse latest View live

Auchan încheie un parteneriat strategic cu Alibaba pe piața din China

$
0
0
Auchan store

Grupul francez Auchan, gigantul chinez al comerțului electronic Alibaba și Ruentex au semnat o alianță strategică care le permite să-și unească expertizele în comerțul fizic și digital pentru a construi ”figital” alimentar în China.

În cadrul acestui parteneriat, Alibaba Grup va investi o sumă totală de 2,88 miliarde de dolari pentru a intra în acționariatul Sun Art Retail Grup Limites, unul din principalii operatori de hypermarketuri din China, companie la care Auchan deține peste o treime din acțiuni. În urma investiției, Alibaba va prelua 36,16% din acțiunile Sun Art, o participație ușor inferioară celei deținute de grupul francez Auchan, care controlează 36,18% din Sun Art via filiala sa Auchan Retail. Practic, Alibaba va prelua cea mai mare parte a acțiunilor deținute de partenerul taiwanez al Auchan, Ruentex, care va mai păstra doar 4,67% din capitalul Sun Art.

Prin combinarea punctelor forte ale celor trei companii, noua alianță va permite tuturor afacerilor Sun Art să beneficieze de ecosistemul digital al Alibaba. Acesta va digitaliza magazinele Sun Art (RT-Mart și Auchan) aducând soluții figitale, precum execuția perfectă și o experiență a clienților din ce în ce mai personalizată.

Mai mult, această alianță ilustrează viziunea ”New Retail” a Alibaba: capitalizarea abordării online și a noilor tehnologii, într-o strânsă colaborare cu partenerii săi din comerț, pentru a răspunde așteptărilor consumatorilor chinezi, din ce în ce mai exigenți. Ea este, de asemenea, în perfectă coerență cu Viziunea 2025 a Auchan Retail: ”Auchan schimbă viața”. Bazându-se pe atuurile celor trei parteneri, alianța intenționează să propună celor 1,3 miliarde de consumatori chinezi o nouă experiență la cumpărături, incontestabil “figitală”.

”Alături de noii săi parteneri, grupul Alibaba este încântat să fie în măsură să modeleze comerțul de mâine, prin intermediul transformării digitale. Magazinele fizice sunt o necesitate în parcursul de cumpărături și ar trebui îmbogățite cu ajutorul noilor tehnologii de procesare a datelor și a serviciilor personalizate, în contextul erei digitale. Reunind pe deplin canalele noastre online și offline și pe cele ale partenerilor noștri, suntem încântați să oferim consumatorilor chinezi o experiență la cumpărături originală și plăcută”, a declarat Daniel Zhang, CEO Alibaba Grup.

”Această alianță cu Alibaba a fost facilitată de viziunea noastră comună în ceea ce privește viitorul comerțului în China. Reunirea principalilor jucători ai comerțului mondial, lideri în China în comerțul fizic și în comerțul digital, ne va permite să oferim, pentru milioane de consumatori chinezi, o experiență la cumpărături integrată și de înaltă calitate”, a declarat Wilhelm Hubner, CEO Auchan Retail.

”În acești ultimi ani, cererea consumatorilor s-a trasformat radical odată cu amploarea pe care a luat-o internetul mobil, iar Sun Art integrează astfel dimensiunea online în activitățile sale offline. Ruentex salută această colaborare reciproc avantajoasă între Sun Art și Alibaba. Aceasta generează sinergii online și offline, care vor schimba viața consumatorilor, oferindu-le produse mai bune și servicii mai eficiente”, explică Peter Huang, Vicepreședinte Ruentex Grup.

Auchan Retail este unul dintre principalii jucători pe piața de retail mondială, prezent în 17 țări. Compania a raportat afaceri de 51,7 miliarde de euro în 2016 și reunește toate formatele comerțului alimentar cu 3.715 puncte de vânzare -  hypermarketuri, superstoruri, supermarketuri și ultraproximitate, la care se adaugă comerțul online și drive în anumite țări. În China, Auchan Retail este acționar principal al Sun Art Retail Group. www.auchan-retail.com

Sun Art este lider în distribuția alimentară multi-format în China. La 30 iunie 2017, compania gestiona o suprafață totală de aproximativ 12 milioane de metri pătrați. În cele 29 de provincii, regiuni autonome și municipalități repartizate pe teritoriul chinez, compania numără 446 de hypermarketuri cu o suprafață de maxim 17.000 m² sub siglele RT-Mart și Auchan. Sun Art gestionează, de asemenea, superstoruri și magazine “figitale” de ultraproximitate sub marca «Auchan Minute».

 


Lidl, la a treia unitate comercială în Voluntari

$
0
0
Magazin Lidl

Discounterul german Lidl continuă investițiile în extinderea rețelei de magazine din România  și inaugurează un nou magazin în Voluntari, în data de 23 noiembrie. Odată cu această deschidere retailerul ajunge să dețină pe piața locală 213 unități comerciale.

Noul magazin Lidl este situat pe Bulevardul Voluntari, nr. 76 și va avea o suprafață de 1.200 m² și aproape 100 de locuri de parcare. Cel de-al treilea magazin inaugurat în Voluntari este construit la standarde ridicate de sustenabilitate. Astfel, alături de viitorul centru logistic din Roman și de magazinele cu acoperiș verde din capitală și din Constanța, procesul de execuție a unității se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

”Inaugurarea magazinului din Voluntari, județul Ilfov, continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețeaua Lidl fiind produse în România”, se arată în comunicatul trimis de companie.

Procesul de construcție a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Totodată, Lidl optimizează în mod constant formatul de magazin, astfel că, în ultimul an și jumătate, aproape 200 de unități au fost modernizate, pentru a oferi clienților o experiență de cumpărături mai plăcută, dar și pentru a fi mai prietenoase cu mediul.

Lidl este unul dintre retailerii de top din Europa. Compania este prezentă în 27 de țări europene, inclusiv România și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice.  Pe piața locală, retailerul deține 213 unități comerciale și anul trecut a înregistrat vânzări de 5,57 miliarde de lei, în creștere cu 18% față de anul precedent, rezultat care îl plasează pe poziția a treia în topul celor mai mari retaileri în funcție de cifra de afaceri.
 

Ce obiective și-a setat Kaufland prin programul ,,Raftul Românesc"

$
0
0
Valer Hancaș, Kaufland România

Kaufland România, cel mai important jucător din retailul modern local, a lansat programul „Raftul Românesc” prin care își propune să susțină dezvoltarea micilor fermieri români, având deopotrivă ca obiectiv comercializarea de carne de porc 100% românească.

Inițiativa „Raftul Românesc” a fost creată în parteneriat cu Cooperativa Agricolă „Țara Mea”. Programul include peste 50% dintre fermierii mici și mijlocii din România, respectiv 100 de producători care fac parte din Cooperativa „Țara Mea”. Inițiativa este structurată pe doi piloni: colectarea cărnii de porc de la fermierii români și schimbarea formatului de hrană a porcilor din program, într-unul exclusiv românesc.

Programul este implementat treptat, iar în prezent, Kaufland România deja primește livrări de peste 400 de porci/zi și crește progresiv, de la o săptămână la alta, urmând ca până la finalul anului să dubleze cantitatea.

„Până în 2020 ne propunem să ajungem la o cantitate preluată de 300.000 de porci sau 18.000 de tone. Mai exact, vrem să preluăm peste 60% din carnea de porc românească. De la 1 martie 2018 Raftul Românesc va avea doar carne de porc autohtonă”, a spus Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.

Potrivit Cooperativei Agricole Țara Mea, România producea în anul 1989 circa 15 milioane de porci. De atunci, producția internă a scăzut semnificativ, ajungând în anul 2000 la numai 800.000 porci pe an, iar în prezent la 4,46 milioane de porci.  Pentru a acoperi cererea de consum de pe piața locală, România trebuie cel puțin să dubleze producția internă de carne de porc.

Datele INS arată că în anul 2016 producția totală de carne de porc a crescut cu doar 4,6%.

În prezent, aproximativ 60% din carnea de porc din comerţul modern şi tradiţional provine din import, principalele piețe fiind Italia, Spania, Germania sau Danemarca.

Conform datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România importă anual circa 230.000 tone porci și carne de porc (aproximativ 30.000 tone porci vii și 200.000 tone carne de porc), cheltuind astfel circa 350 milioane euro pe carnea importată. În același timp, România exportă de aproape 60 de ori mai puțin – adică circa 4.000 tone carne și produse din carne de porc. Potrivit MADR, în prezent, produsul carne de porc necesită sprijin financiar pentru a asigura necesarul de consum din producția internă.

Pe de altă parte, INS arată că cel mai consumat tip de carne din România este cea de porc, acoperind aproape jumătate din consumul total de carne, fiind urmată de cea de pasăre, cu un consum de 15-20 kg anual şi de vită, categorie care reprezintă doar 10% din total. Per total, consumul de carne în România este mai mic faţă de cel din ţările mai dezvoltate: fiecare român mănâncă în jur de 60 de kilograme de carne/an, faţă de media europeană de 70-75 de kilograme pe an.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 magazine în România. Anul trecut, retailerul a raportat pe plan local o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei, în creștere cu 5,6% față de anul anterior.

Kaufland deschide al treilea magazin din Cluj-Napoca

$
0
0
Kaufland

Retailerul german Kaufland continuă să se extindă pe piața locală și inaugurează joi, 23 noiembrie, cel de-al treilea magazin din Cluj-Napoca, acesta fiind cel de-al 116-lea magazin al rețelei din România și primul integrat într-un complex imobiliar.

„Suntem bucuroși să venim mai aproape de clujeni cu cel mai nou magazin din oraș. Hypermarketul aduce un design nou, ce integrează tehnologii eco și cele mai moderne standarde pentru o experiență de cumpărături plăcută și rapidă. Suntem mândri să oferim clienților un portofoliu de peste 50% produse din România, fiindcă punem pe primul loc colaborările cu producătorii români în strategia noastră de achiziții”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland România.

Noul hypermarket Kaufland este situat pe str. Alexandru Vaida Voievod, nr. 59 și are o suprafață de vânzare de 2.403 metri pătrați. Magazinul este primul din Cluj-Napoca care beneficiază de noul design Kaufland și de cele mai moderne standarde internaționale de amenajare.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 magazine în România. În 2016, retailerul a raportat o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei, marcând astfel o rată de creștere de 5,6%, Kaufland rămânând liderul pieței locale de retail, urmat de francezii de la Carrefour.
 

Carrefour a inaugurat al șaselea supermarket din Arad

$
0
0
Market arad adora

Grupul francez Carrefour a deschis astăzi, 23 noiembrie, al șaselea supermarket din Arad, magazinul sub format Market -Arad Adora. Astfel, retailerul a ajuns în prezent la 207 unități Market în întreaga țară.

Modelul comercial al formatului Market se axează pe o gamă de aproximativ 7.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole Carrefour, cu circa 20% mai ieftine decât mărcile naționale. De asemenea, clienții pot alege dintre sortimentele vaste pe segmentele lactate-brânzeturi, măcelărie, băcănie, panificație și patiserie, legume-fructe, semipreparate, produse internaţionale, produse bio şi dietetice, dar şi produse non-alimentare de igienă şi de întreţinerea casei.

Date cheie despre Market Arad Adora:
*Adresă: Strada Cocorilor, nr.48, Arad, județul Arad;
*Orar: luni –vineri: 8:00 - 22:00 și sâmbătă - duminică: 8:00 - 20:00;
*Suprafață magazin: 848 mp;
*Număr case de marcat: 4;
*Număr angajați : 24.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 308 magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 223 supermarketuri (207 magazine Market si 16 magazine Express Orange), 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin online.

La sfârșitul lunii septembrie, grupul francez anunța finalizarea procesului de remodelare a magazinelor Billa din România, proces ce s-a întins pe o perioadă de aproximativ șapte luni.

Auchan continuă extinderea drogheriilor proprii cu o nouă unitate în București

$
0
0
drogherie auchan

Retailerul francez Auchan continuă extinderea drogheriilor proprii cu o nouă inaugurare, în centrul comercial Auchan Crângași, ajungând în prezent la un număr de opt drogherii tip discount în România.

Cu o suprafață de vânzare de peste 110 mp și o gamă de 3.000 de articole, drogheria discount din Crângași se poziționează ca o extensie a farmaciilor și a magazinelor naturiste.

Conceptul a fost implementat pentru prima oară în țara noastră în urmă cu câțiva ani, în Centrul Comercial Auchan Titan, în 2016 având loc două deschideri (Constanța Maritimo, iulie 2016, și Craiova, în cadrul unității din Centrul Comercial Electroputere Parc, august 2016), iar până în acest moment, anul curent a adus alte trei inaugurări (Berceni, iunie 2017, Pallady, iulie 2017, și Constanța Sud, august 2017).

Drogheriile Auchan comercializează produse cât mai naturale, într-o gamă diversificată, la prețuri mici, cel din urmă atribut fiind cel care diferențiază retailerul de alte drogherii.

În Drogheria Auchan clienții pot găsi medicamente fără prescripție medicală, dermatocosmetice, suplimente alimentare, aparatură medicală etc. De asemenea, în cadrul locațiilor, o zonă specială este dedicată mamei și bebelușului. Drogheria Auchan este, conform retailerului, prima drogherie discount din țara noastră.

Auchan este unul dintre principalii jucători pe piața de retail locală. Francezii dețin 33 de hypermarketuri, cu o suprafață de vânzare care însumează 280.000 de metri pătrați și patru magazine de proximitate MyAuchan.
 

Mega Image și-a lansat oficial propriul supermarket online

$
0
0
magazin online Mega Image

Mega Image a lansat oficial propriul supermarket online pe platforma www.mega-image.ro. În paralel, compania va continua parteneriatul cu retailerul online eMag, încheiat în urmă cu trei ani.

“Ceea ce ne diferențiază în segmentul de retail este faptul că suntem mai mult decât un supermarket, suntem un brand puternic construit pe indicatori unici, inspirat chiar de clienții noștri. În această direcție, am investit și vom continua să investim în e-commerce pentru a oferi o experiență cu adevărat completă la cumpărături. Ne bucurăm că am lansat propriul nostru supermarket online, care ne va susține și mai mult în strategia de a fi aproape de clienții noștri și de a le oferi inspirație la cumpărături prin soluții complete și inovatoare. În continuare, vom îmbunătăți constant platforma noastră online, în cele mai mici detalii” , a declarat Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image.

Platforma online www.mega-image.ro oferă acces la o gamă variată de produse, de la cele dry, proaspete și congelate, până la produsele din cornerele speciale, Wine Gallery şi Equilibrum. Pentru comenzile în București, este disponibilă întreaga sortimentație de produse, iar pentru comenzile din țară, sunt excluse produsele proaspete şi congelate. În ceea ce privește livrarea comenzilor, clienţii au posibilitatea să aleagă între livrarea la domiciliu și ridicarea personală a comenzii din pick-up point-urile din Bucureşti, în prezent peste 60 de locații în interiorul magazinelor Mega Image. Transportul este oferit gratuit pentru comenzile de peste 250 de lei, iar sub această limită costul pentru livrare este de 20 de lei.

Platforma vine şi cu alte avantaje din punctul de vedere al experienţei online: clienţii își pot salva propriile liste de cumpărături pentru o accesare ulterioară, pot adăuga direct în coş produsele aflate în cataloagele promoţionale sau pot transforma o reţetă într-o listă de ingrediente.

Retailul online pe zona produselor alimentare nu depășește valoarea de 20 de milioane de euro în România. „Este un segment care reprezintă în continuare sub 1% din totalul pieței de retail alimentar, însă nu mărimea lui ne determină să investim, ci rolul pe care îl va juca în viitor în industrie”, declara Vassilis Stavroum General Manager Mega Image într-un interviu acordat Progresiv la începutul acestui an.

Principalii competitori ai Mega Image pe zona online sunt magazinele deținute de retailerul francez Carrefour (Carrefour-Online.ro) și platforma franco-belgienilor de la Cora (cora.ro).

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, operând în acest moment 573 de unități comerciale. Compania, cu peste 10.000 de angajați, a încheiat anul 2016 cu afaceri de 4,32 de miliarde de lei, raportând o majorare de 21% prin comparație cu anul 2015.

Profi bifează șase noi deschideri în această săptămână

$
0
0
Magazin Profi Loco Poeni

Retailerul Profi a inaugurat săptămâna aceasta magazine la Blejești, Botoroaga, Craiova, Pătârlagele, Poeni și Timișoara, ajungând să acopere în total 365 de localități.

Magazinele din comunele teleormanene Blejești, Poeni și Botoroaga funcționează în format Loco. Cel din Blejești se află pe șoseaua Pitești nr. 324, cu o suprafață totală de 268 mp, din care sala de vânzări este de 172 mp.

La Poeni magazinul este amplasat pe strada Gen. Gheorghe Rădulescu nr. 49, și are o suprafață totală de 304 mp, din care sala de vânzări măsoară 196 mp.

La rândul său, unitatea din Botoroaga se găsește pe strada Principală nr. 600, cu o suprafață totală de 348 mp, din care sala de vânzări este de 231 mp.

Alte două magazine au fost deschise la Timișoara, în format City. Unul se află pe Calea Aradului nr. 44 și are o suprafață totală de 141 mp, din care suprafața de vânzări este de 100 mp. Cea de-a doua locație este pe strada Mareșal Al. Averescu nr.70 și se întinde pe o suprafață totală de 277 mp, din care sala de vânzări este de 188 mp.

Tot în format City este și noua unitate din Craiova, jud. Dolj. Aflată pe strada Brazda lui Novac nr. 55, aceasta are o suprafață totală de 361 mp, cu o sală de vânzări de 245 mp.

La Pătârlagele (județul Buzău), magazinul funcționează în format Standard, pe strada Al. I. Cuza nr.43 și are o suprafață totală de 441 mp, sala de vânzări fiind de 320 mp.

Cu 670 de magazine prezente în 365 de localități și o echipă de peste 12.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 3,54 miliarde de lei, cu aproape 40% mai mult decât în anul fiscal precedent.


Retailerul lituanian Maxima preia rivalul polonez Emperia pentru 283 mil. euro

$
0
0
magazin Maxima

Retailerul lituanian Maxima Group, cel mai mare angajator din Balcani, a semnat un acord pentru preluarea rivalului polonez Emperia Holding, operatorul lanțului de magazine Stokrotka. Prețul de 100 zloți pe acțiune oferit de Maxima evaluează Emperia Holding la 1,192 miliarde zloți (aproximativ 283 milioane euro) și reprezintă o primă de 29,1% față de cotația la care au închis acțiunile holdingului polonez pe 8 mai, când Emperia a anunțat că este în căutarea unui investitor strategic, scrie PlanetRetail. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de concurență.

”Maxima a fost selectat ca un investitor strategic pentru Emperia într-un proces deschis și competitiv. Credem că Maxima este cea mai bună alegere pentru noi, un investitor care va susține creșterea ulterioară a companiei. În 2017, Stokrotka, lanțul nostru, va deschide un număr record de magazine și pentru 2018 se preconizează deschiderea a 100 de magazine noi. Mulțumită noului investitor, Stokrotka se va putea extinde și mai rapid nu doar prin creșterea organică a lanțului de magazine, dar și prin fuziuni și achiziții”, a declarat Dariusz Kalinowski, directorul executiv al Emperia.

Lanțul Stokrotka include 410 de supermarketuri și magazine de proximitate, fiind unul dintre principalii jucători pe piața din Polonia. Oferta lansată de Maxima vizează și achiziția proprietăților imobiliare deținute de Emperia Holding.

Maxima deține peste 568 magazine sub mărcile Maxima (în Lituania, Estonia și Letonia), T-Market (Bulgaria) și Aldik (Polonia). Retailerul este cea mai mare companie din Lituania în funcție de capitalizare și cel mai mare angajator din Balcani, având peste 31.000 de angajați la nivelul grupului. Maxima a raportat vânzări de 2,69 miliarde euro anul trecut.

 

 

Ce a învățat Paco din extinderea în rural?

$
0
0
Magazin Paco Supermarkets Vidra

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de retail din Vrancea, Feliciu Paraschiv, antreprenorul din spatele supermarketurilor Paco, a făcut la finalul anului trecut o mutare importantă, atacând mediul rural. Bilanțul primelor opt luni arată că există potențial, însă una dintre lecțiile învățate este că nu toate zonele au aceleași șanse de reușită, succesul stând în primul rând în capacitatea de a găsi spațiul potrivit.

La fel ca mulți antreprenori din comerțul independent, Feliciu Paraschiv a început să facă comerț după Revoluție, cu un magazin de până în 50 de metri pătrați, inaugurat în 1995. De la un an la altul businessul s-a dezvoltat, astfel că 22 de ani mai târziu, rețeaua numără 10 magazine, Paco Supermarkets fiind în acest moment unul dintre cei mai importanți retaileri independenți din zona Vrancei, dar și din țară.

Testul în rural. De-a lungul timpului, Feliciu Paraschiv s-a concentrat să-și construiască un brand puternic pe piața din Focșani, însă schimbările din piață și decizia rețelelor internaționale de a dezvolta concepte dedicate mediului rural, l-au determinat să se reorienteze și să testeze și alte piețe. Astfel, la finalul anului trecut, retailerul inaugura în comunele Jariștea și Vidra primele magazine Paco Supermarkets din rural.

Unitatea de la Vidra este practic cea mai recentă deschidere a retailerului și, în ciuda faptului că vorbim despre un magazin în mediul rural, investiția nu a fost deloc de neglijat, valoarea totală ridicându-se la circa 200.000 de euro. „Investiția a fost mare pentru că a fost nevoie să reconstruim practic spațiul. Însă am considerat că merită efortul. Spre exemplu, înainte de Vidra este localitatea Bolotești și am fi putut deschide un magazin acolo pentru că puterea de cumpărare este mai mare, însă este o localitate liniară, care se întinde pe 7,5 kilometri, iar un magazin Paco Supermarkets nu s-ar fi potrivit pentru că acolo e nevoie de locații mici și multe”, explică Feliciu Paraschiv.

De aceea retailerul s-a axat pe comunele concentrice, care să aibă disponibile spații cu un vad comercial bun. „Atât în Vidra, cât și în Jariștea, magazinele sunt poziționate chiar în centrul localității, în zone cu trafic ridicat. În magazinul din Vidra avem în jur de 800 de clienți pe zi, până într-o mie în zilele aglomerate, iar valoarea medie se situează între 10 și 20 de lei, bonul fiind tras în jos de elevii de la liceu”, precizează antreprenorul.

Adaptarea sortimentației. Cu o suprafață de vânzare de 300 de metri pătrați, magazinul pune la dispoziția clienților circa 8.000 de produse, peste 70% dintre acestea fiind alimente. Interesant este însă faptul că, deși vorbim despre un magazin în rural, retailerul nu a renunțat la produsele premium. „Nu am vrut să regândim conceptul de magazin pentru că oamenii știu că pot găsi la Paco tot ce au nevoie. Am listat o gamă extinsă de băuturi alcoolice și nu vorbim doar despre produse low și medium. Avem țigări de foi și știu că poate părea surprinzător dar există o categorie de clienți pentru aceste produse”, mai spune proprietarul Paco Supermarkets.

În plus, în magazin este și un corner cu produse gata pregătite, aceasta fiind a doua unitate comercială din rețea care pune la dispoziția clienților mâncare pregătită în magazin. „Locația se află chiar lângă drumul național care merge spre Brașov și zona este intens tranzitată. Când am gândit acest raion am mizat pe clienții ocazionali, dar și localnicii sunt receptivi la aceste produse. Sunt multe persoane care lucrează la pădure și preferă să își cumpere ceva de mâncare de la noi”, adaugă acesta. Un alt atu pe care supermarketul Paco îl are sunt importurile, care îi asigură pe de-o parte prețuri mai bune, iar pe de altă parte produse diferite, pe care clienții nu le pot găsi în alte locații. „Sunt deja 4-5 ani de când facem importuri paralele și lucrăm în principal pe cosmetice și băuturi, unde reușim să listăm și produse pe care producătorii le au în portofoliul internațional, dar nu și pe piața locală. Și încercăm să aducem cât mai multe produse de acest gen pentru că sunt un element de diferențiere. Însă procentul nu depășește 10% din totalul sortimentației”, explică Paraschiv.

Lecții învățate. Deși a trecut mai puțin de un an de la decizia de a investi în rural, retailerul este de părere că a fost o investiție bună, însă e clar că orașele au un potențial mult mai mare. „Este vorba despre puterea de cumpărare mai mare și despre disponibilitatea de cumpărare. Dacă aș lua magazinul de la Vidra și l-aș muta în Focșani, într-o zonă cu un vad bun, probabil că vânzările ar fi duble. Problema este însă că în orașe nu mai sunt spații ofertante. În plus, acolo se înghesuie toți retailerii internaționali și competiția e tot mai mare”, mai spune antreprenorul.

În ciuda faptului că în rural competiția este mult mai redusă, de cele mai multe ori fiind vorba despre magazine sătești, acesta este doar unul dintre elementele pe care Feliciu Paraschiv le-a avut în vedere atunci când a luat decizia de a se orienta către această zonă.
„Marii retaileri s-au orientat către rural și atunci trebuia să urmăm și noi trendul. Și într-adevăr, acesta pare să fie noul pariu al pieței de retail alimentare. Însă cu cât ne îndepărtăm de orașe și mergem spre rural, disponibilitatea de a cumpăra scade din ce în ce mai mult. Atunci trebuie alese foarte bine locațiile. Din punctul meu de vedere, o locație trebuie să îndeplinească câteva criterii – comuna în care deschizi ar trebui să fie concentrică, să aibă un număr de locuitori suficient de mare și să aibă potențial economic. Însă, există și aspecte pozitive, cel mai important dintre acestea fiind personalul care, spre deosebire de orașe, există din belșug”, explică antreprenorul.

Proiecte pentru acum și pentru viitor. La capitolul direcții pentru viitor, retailerul are în fruntea listei de priorități inaugurarea unui nou depozit central în Focșani, dar și extinderea. „Nu avem nicio locație pe listă în acest moment pentru că nu am găsit spațiul potrivit. Însă putem lua decizia de a investi într-un magazin și în 2-3 zile, problema este în a identifica locații. Și aceasta este problema și în ceea ce privește depozitul. Nu reușim să găsim un spațiu adecvat”, explică Feliciu Paraschiv. În plus, retailerul se uită în continuare către mediul rural, dar nu exclude nici extinderea în urban. „Spre exemplu, ne-am fi dus în Mărășești, însă orașul este extrem de sărac. Și noi, în momentul în care deschidem o locație, listăm toată gama de produse și avem în sortimentație și multe produse scumpe care nu ar performa. Nu vrem însă nici să renunțăm la ele pentru că ne-am pierde identitatea”, detaliază proprietarul Paco Supermarkets.

Tot pentru perioada următoare retailerul vrea să definească strategia pentru online, în acest moment, clienții putând comanda produsele telefonic.

Cât despre bilanțul acestui an, per total, vânzările au înregistrat un avans de 15% în perioada ianuarie – august. „S-au majorat salariile și acest surplus crește disponibilitatea românilor de a cumpăra. Clienții cumpără mai mult și mai scump. Dar că să fiu mai precis, în primele opt luni am depășit 15% creștere față de același interval al anului precedent și estimez că vom închide 2017 cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei”, concluzionează Feliciu Paraschiv.

Retailul modern a pătruns în rural doar cu 10% din locații

$
0
0
Coș de cumpărături

Deși 23% din totalul vânzărilor de retail FMCG vin din mediul rural, sub 10% din magazinele din rețele de tip modern sunt amplasate în această zonă, arată datele studiului Rural Romania, realizat de către Nielsen.

România rurală, cu peste 10.000 de sate și 9 milioane de locuitori, are un potențial de dezvoltare insuficient explorat, arată studiul Rural Romania, în condițiile în care sub 10% din magazinele din rețelele de tip modern sunt amplasate în rural. Mai mult, magazinele din rural reprezintă numeric mai mult de jumătate (circa 60%) din totalul retailului din România.

Studiul Nielsen mai relevă faptul că locuitorii din mediul rural au profile în general similare cu cei din urban. Din cele cinci tipologii identificate, trei ar reprezenta un potențial real pentru comercianții din România, deoarece au un tipar complex de nevoi, un comportament de cumpărare și posibilități financiare comparabile cu cele din urban.

În ceea ce privește obiceiurile de cumpărare, acestea sunt influențate de accesul la diferitele canale de comerț, ceea ce implicit determină și alegerea diferitelor categorii de produse sau branduri. De exemplu, peste 70% din repondenții care merg regulat la hypermarket au un automobil în gospodărie. Comerțul de tip tradițional, disponibil majorității populației, este canalul vizitat cu frecvența cea mai mare, considerentele de conveniență punându-și deci amprenta asupra alegerilor, așa cum se întâmplă și în mediul urban.

Printre categoriile cel mai frecvent cumpărate se regăsesc pâinea, țigările și berea, dar și apa sau guma de mestecat. Coșul de cumpărături este compus în proporție de 66% din produse alimentare.

Mai mult, prețul și experiența anterioară cu produsul sunt principalii factori de decizie în alegerea brandurilor cumpărate, iar tipurile preferate de promoții sunt discountul și gratuitățile.

Pe de altă parte, penetrarea mărcilor private este destul de redusă (34%), în principal datorită distanței față de comerțul modern, dar ele sunt apreciate pentru raportul bun calitate preț.

În concluzie, întrucât 70% din repondenți au declarat că le place să meargă la cumpărături, accesul la o gamă mai variată de categorii și mărci în comerțul tradițional, precum și extinderea comerțului modern înspre cumpărătorii din mediul rural este un scenariu ce merită explorat, mai arată studiul Nielsen.

Citiți în numărul din decembrie al revistei Progresiv detalii suplimentare despre radiografia mediului rural și potențialul pe care îl prezintă pentru retailerii moderni.

Bilanțul deschiderilor în retailul modern în luna noiembrie

$
0
0
retail

Harta retailului modern din România a fost completată în luna noiembrie cu 31 de noi locații, în creștere cu șase unități față de luna anterioară, dar în scădere cu patru magazine comparativ cu același interval din 2016.

Profi a bifat în luna noiembrie 19 noi magazine, adjuedecându-și titlul de cel mai expansiv comerciant. Prin aceste deschideri, retailerul deținut de fondul de investiții Mid Europa Partner a ajuns la o rețea de 677 de unități. Cele mai multe deschideri au fost operate sub format Standard (+7), urmate de câte șase inaugurări sub fiecare din siglele Loco și City.

La rândul său, Mega Image a adăugat în rețea șase noi unități, ajungând la o rețea de 573 de magazine la nivel național. Retailerul Mega Image a lansat luna aceasta și propriul supermarket online. În paralel, compania va continua parteneriatul cu retailerul online eMag, încheiat în urmă cu trei ani.

Kaufland și-a continuat expansiunea pe piața din Cluj-Napoca, unde a inaugurat cel de-al treilea magazin. Acesta este cel de-al 116-lea hypermarket al rețelei din România și primul integrat într-un complex imobiliar.

Retailul francez Auchan a inaugurat patru noi unități MyAuchan în Capitală. Rețeaua Auchan numără  în prezent 33 de hypermarketuri și 8 magazine de proximitate.

De asemenea, Carrefour a continuat investițiile în extinderea rețelei Supeco, inaugurând o nouă unitate comercială la Balș. Acesta este al optulea magazin pe care retailerul îl deține pe plan local. Totodată, compania a deschis un supermarket în Slatina, ajungând astfel la 205 unități Market în întreaga țară.

Pentru analize mai detaliate privind expansiunea retailerilor internaționali pe plan local accesați aplicația interactivă Universul de Retail: www.universulderetail.ro.

Fujitsu intră pe piața printerelor fiscale: „Ne dorim 10-15% din piață”

$
0
0
bogdan pavel fujitsu

Fujitsu, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din lume, intră pe piața printerelor fiscale inteligente necesare comercianților în anul următor și speră la o cotă de piață de 10-15% dintr-o piață de însumează aproape 40.000 de unități, au declarat reprezentanții Fujitsu, în cadrul unei conferințe de presă.

„În acest moment plecăm de la zero în zona de fiscal, în alte direcții în zona de retail suntem prezenți, clienții noștri tradiționali fiind Auchan, Cora, H&M, care folosesc tehnologie Fujitsu de foarte mulți ani.

Schimbările mult așteptate de toți retailerii din mediul fiscal s-au dat. Companiile mari și mijlocii vor trebui de la 1 iunie 2018 să implementeze noile soluții fiscale. Vorbim despre casele de marcat sau printere fiscale, fiecare cum alege. Timpul este foarte scurt, dar ne-am pregătit din timp și am reușit deja să avem propriile soluții pentru această cerință, dezvoltate împreună cu partenerii noștri, ce ne-au furnizat componenta fiscală”, a afirmat Gabriel Pavel, Head of Product Sales Balkans Region, Fujitsu.

Potrivit oficialului companiei, un astfel de echipament îi va costa pe comercianți între 400-600 de euro.

Avans de 12% al afacerii din România pentru anul fiscal în curs

În ceea ce privește planurile companiei japoneze de tehnologie pentru întreg businessul din România, estimarea este de plus 12%, pentru anul fiscal în curs.

„Până în prezent (potrivit rezultatelor la opt luni, pentru anul financiar 1 martie 2017 – 1 aprilie 2018 –n.red.), afacerile companiei se află în linie cu așteptările pentru întregul an. 65% din tot ceea ce vindem noi este în componenta de data center”, a mai spus Pavel.

În ceea ce privește investițiile realizate de companie în acest an, reprezentantul Fujitsu a vorbit despre sume consistente, la nivel de sute de mii de euro, fără a preciza însă un buget exact. Potrivit acestuia, o parte majoră din bugetul local de investiții a fost direcționată în dotarea distribuitorilor cu echipamente demo dedicate zonei de storage.

Compania japoneză Fujitsu, ce oferă o gamă largă de produse, soluții și servicii în zona de IT&C, a raportat venituri consolidate de 4,5 trilioane yeni (40 miliarde dolari) în anul fiscal care s-a încheiat la 31 Martie 2017. La nivel mondial, Fujitsu are 156.000 de angajați și își desfășoară businessul în peste 100 de țări.

 

Profi a încheiat luna noiembrie cu 32 de locații noi

$
0
0
Profi

Profi continuă ritmul alert al deschiderilor și a bifat la finalul lunii noiembrie opt deschideri. Odată cu aceste deschideri, retailerul deținut de fondul de investiții Mid Europa Partners, ajunge să dețină 680 de unități comerciale la nivel național.

De la începutul anului și până în prezent, Profi a deschis 179 de magazine, în condițiile în care tragetul anunțat pentru 2017 a fost de 200 de unități comerciale noi.

Informații cheie despre noile magazine Profi:

  • Magazinul din Botosani se află pe str. G. Enescu, nr. 26, sc. A+B și funcționează în format City, având o sală de vânzare de 286 mp;
  • În același format funcționează și magazinul din Iasi, deschis pe str. Anton Crihan, nr. 8-10. Noua unitate are o suprafață de vânzare de 181 mp;
  • Magazinul inaugurat în localitatea Independența, județul Galati, funcționează în format Loco pe str. Al. I. Cuza, nr 2F. Acesta are o suprafață de vânzare 200 mp;
  • Tot în formatul Loco operează și magazinul deschis în comuna Farcășele, jud. Olt. Unitatea de află pe str. Principala, nr. 9 și deține o sală de vânzare de 226 mp;
  • Magazinul din Buhuși, județul Bacău, a fost inaugurat pe strada Al. I. Cuza, nr. 2, bloc 2 și deține o suprafață de vânzare de  400 mp;
  • Prima unitate din Huși, jud. Vaslui, a fost inaugurată pe str. I. Al. Anghelus, nr. 2 și funționează în format Standard. Magazinul are o suprafață de vânzare de 319 mp;
  • Tot în format Standard operează și unitatea din Turnu Magurele, jud. Teleorman. Magazinul se află pe Bd-ul Independenței, la parterul complexului Victoria,având o sală de vânzari de 327 mp;
  • Unitatea din orasul Constanța a fost deschisă tot în format Standard. Magazinul se află pe bd-ul 1 Mai, bl. J10. Aceasta are o sală de vânzări de 503 mp.

Cu 680 de magazine prezente în 368 de localități și o echipă de peste 12.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 3,54 miliarde de lei, cu aproape 40% mai mult decât în anul fiscal precedent.

 

Cum joacă retailerii locali cartea legumelor și fructelor românești?

$
0
0
magazin Darina Tranaveni, raionul de legume si fructe

Trendul de „sănătos” nu a rămas fără ecou în magazinele retailerilor independenți, categoriile de legume și fructe înregistrând anul acesta chiar și creșteri de 20%. Unde se încadrează în acest peisaj produsele românești? Cum văd retailerii colaborarea cu producătorii români și care sunt principalele dificultăți când vine vorba despre aprovizionarea cu produse românești? 

1. Românii se orientează tot mai mult către o alimentație sănătoasă, iar legumele și fructele se numără printre categoriile care cresc de la un trimestru la altul. Cum au evoluat vânzările de legume și fructe în magazinele dvs. anul acesta?
Alexandru Enescu:
Exigența consumatorilor noștri în alegerea produselor din categoria legume-fructe este în creștere, făcând asocierea produsului românesc cu produs sănătos. În rețeaua de magazine MCA evoluția vânzărilor de legume și fructe a fost similară avansului înregistrat de cifra totală de afaceri, vorbim despre o creștere high single digit (cuprinsă între 6-9% n.r.).
Daniela Gorea: Trendul de vânzări este crescător față de anul trecut. În medie, vorbim despre un avans de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016.
Kiss Csaba:Într-adevăr, orientarea consumatorilor către o alimentație sănătoasă se reflectă și la nivel de vânzări. Anul acesta am remarcat o creștere a vânzărilor pe aceste categorii, legumele având o dinamică mai bună comparativ cu fructele (+18%).

2. Ce importanță acordați dvs. acestor categorii și care sunt produsele care au performat cel mai bine de la începutul anului?
Alexandru Enescu
: Modul în care gândim strategia pe termen scurt pe aceste categorii este dat de mercurialul pieței, un raport intern, săptămânal, pe care îl folosim cu succes. Permanent suntem preocupați ca variația prețurilor și sezonalitatea produselor să reprezinte oportunități valorificate în favoarea clienților noștri și a businessului MCA Comercial. Categoric, topul produselor din categorie este dominat de către banane care generează 19% din vânzările categoriei. În top urmează roșiile cu 11%, iar clasamentul este completat de lămâi, mere și portocale.
Daniela Gorea: Suntem foarte concentrați pe raioanele de legume-fructe. În ultimul an am remodelat toate raioanele, am înlocuit rafturile vechi cu vitrine moderne, mari și luminoase, în care marfa este expusă generos. Performanța este strâns legată de sezonalitate, adică performează cel mai bine fructele și legumele de sezon.
Kiss Csaba: Deoarece toate produsele proaspete sunt prioritare, acordăm o importanță deosebită aprovizionării cu legume și fructe. În privința vânzărilor, cea mai mare creștere s-a constatat la roșii (+25%) și mere (+20%).

3. Ați extins în ultimii ani sortimentația pe legume și fructe?
Alexandru Enescu:
Un factor care a condus la diversificarea categoriei a fost reprezentat de nevoile clienților, care au valorificat într-un mod avantajos informațiile despre consumul diversificat de legume și fructe. Astfel, am ajuns să vindem de la zmeură, afine, coacăze și mure până la limes, pomelo, ghimbir și avocado.
Daniela Gorea: Suntem focusați pe păstrarea unei sortimentații bogate și pe prospețimea mărfii, clienții Darina fiind foarte selectivi când este vorba de calitate. Comercializăm atât produse de import, cât și românești, pe care le recepționăm în depozitul nostru logistic și apoi le distribuim în magazine de două ori pe zi pentru a fi mereu proaspete.
Kiss Csaba: Da, am extins sortimentația în special la fructele exotice.

4. Care este ponderea produselor locale versus produsele de import pe cele două categorii?
Alexandru Enescu:
Permanent am fost preocupați să avem la vânzare produse obținute în fermele românești. Chiar dacă în anumite momente ale anului produsele românești erau mai scumpe, am preferat să le alegem pe acestea și în mod special pe cele locale. Cu toate acestea, procentul produselor românești din totalul categoriei nu se ridică la mai mult de 45%. Dacă eliminăm însă produsele exotice care oricum nu pot fi obținute în România, ponderea produselor românești se apropie de 80%.
Daniela Gorea: Depinde foarte mult de perioada anului. Vara și toamna achiziționăm fructe și legume de la producători români, dar păstrăm și sortimentația de import. Fructele exotice și legumele de import se vând constant tot timpul anului.
Kiss Csaba: Din păcate ponderea local versus import este net favorabilă importurilor care reprezintă în momentul de față 70% din vânzări.

5. Pe ce segmente de produse vă aprovizionați de la producătorii locali și din ce regiuni provin aceștia?
Alexandru Enescu:
Avem avantajul că businessul MCA are și diviziile de distribuție și import, care au acoperire în județele Vrancea și Buzău, dar și în Sud-Estul României și mașinile se întorc pe retur cu legume și fructe din zonele respective. Astfel, colaborăm cu fermieri din județele Buzău, Vrancea și Galați. Principalul furnizor de ciuperci este din Râmnicelu, localitate unde am inaugurat recent un magazin MCA, iar din județul Vrancea completăm necesarul de afine, mure și coacăze.
Daniela Gorea: Achiziționăm de la producători locali salată verde, ceapă, cartofi, morcovi, varză, roșii, vinete, ciuperci, castraveți, gogoșari, verdețuri, struguri, mere, pere, cireșe, căpșune, zmeură, mure, pepeni și prune. Zonele de achiziție sunt diverse, de la satele învecinate și județul Cluj, până la Satu Mare și Dâmbovița.
Kiss Csaba: Ne aprovizionăm cu legume din regiune, majoritatea produselor fiind cultivate în județul Satu Mare.

6. Ați întâmpinat dificultăți în ultima perioadă în a încheia colaborări noi cu producătorii locali? Pe ce perioade de timp încheiați în general parteneriatele?
Alexandru Enescu:
Parteneriatele au la bază doar înțelegeri verbale pentru că fermierul este în imposibilitatea de a garanta o anumită cantitate sau calitate. Am încercat însă să avem colaborări constante.
Daniela Gorea: Nu am întâmpinat dificultăți în acest sens. Avem mai mulți producători locali cu care colaborăm regulat. Contractele sunt încheiate anual, dar se prelungesc.
Kiss Csaba: Având în vedere faptul că nu avem în apropiere producători foarte mari, colaborăm bine cu micii întreprinzători din zonă. Dezavantajul este că nu putem încheia contracte pe mai multe sezoane.

7. Care sunt principalele probleme pe care le vedeți în colaborarea cu producătorii români de legume și fructe? Reușesc aceștia să acopere necesarul de marfă de care aveți nevoie?
Alexandru Enescu:
Oferta sezonieră reprezintă principala problemă pe care o întâmpinăm. Mai este vorba și despre organizarea și partea logistică deficitară, existând perioade de supraproducție în care fermierul este nevoit să vândă uneori chiar sub prețul rentabilității.
Daniela Gorea: Producătorii români s-au dezvoltat în ultimul an. Aspecte de îmbunătățit ar fi cele de logistică (livrare, ambalare) și uneori de continuitate a mărfii.
Kiss Csaba: Dacă în ceea ce privește calitatea nu există probleme, punctualitatea livrărilor și modul de ambalare mai necesită îmbunătățiri.

8. Din punctul de vedere al raportului preț-calitate sunteți mulțumit de oferta producătorilor români?
Alexandru Enescu:
Categoric consumatorul preferă produsele românești și el este cel care vine cu concluzia finală. Ritmicitatea aprovizionării, lanțul scurt cu livrarea din fermă direct în supermarket a menținut un standard calitativ ridicat, iar costurile logistice reduse generează un preț final competitiv.
Daniela Gorea: Da, prețurile producătorilor români sunt în general corecte.
Kiss Csaba: Pentru că avem și divizie de producție și îmi este ușor să fac o estimare a prețului, consider că în momentul de față raportul preț - calitate al produselor autohtone este unul corect.

9. Cum arată strategia pe termen lung privind parteneriatele cu producătorii locali?
Alexandru Enescu:
Recent a fost demarată o investiție majoră de construire a unui nou depozit logistic, cu o suprafață de 2.500 mp. După finalizarea depozitului, în martie 2018, vechiul depozit va fi dedicat diviziei de retail și acolo va exista un spațiu alocat categoriei de legume și fructe. Astfel, ne dorim să putem asigura produse românești pe o perioadă mai lungă, prin achiziții de la producătorii locali ce nu dispun de spații de depozitare, dar și să realizăm importuri de legume și fructe din țările vecine, astfel încât să putem oferi prețuri competitive.
Daniela Gorea: Clienții noștri ne solicită în mod explicit produse românești și le aleg pe acestea din raft. Intenția este să continuăm parteneriatele cu producătorii locali și să îmbunătățim colaborarea cu aceștia.

10. Ce soluții vedeți în susținerea produselor locale? Ar putea fi cooperativele o variantă pe termen lung pentru producătorii locali?
Alexandru Enescu:
Limitarea fermierilor din zonele noastre de achiziție vine din lipsa unei strategii pe termen lung, astfel încât să integreze toate etapele unui business de succes, de la producție și depozitare, până la valorificarea recoltei în condiții avantajoase, cu produse proaspete, dar și procesate. În ultimul timp, am văzut investiții în dezvoltarea unor spații profesioniste de depozitare și a unor linii de procesare pentru a-și rentabiliza businessul.
Daniela Gorea: Producătorii locali au nevoie de investiții în utilaje și mecanizare. Uneori sunt blocați de probleme logistice de tipul transportului, ambalării sau depozitării. Organizarea producătorilor locali în structuri asociative ar putea fi o variantă fezabilă de a face fermierii și producătorii români mai puternici.
Kiss Csaba: Nu știu dacă cooperativele sunt soluția având în vedere lipsa specialiștilor, dar construcția de depozite în vederea păstrării pe termen mai lung a produselor ar fi un pas înainte în dezvoltarea agriculturii românești. 
 


Ce variante de bonusare aleg tot mai multe companii pentru Crăciun

$
0
0
Card cadou Edenred

Tichetele și cardurile cadou au ajuns în ultimii ani în topul preferințelor angajatorilor, de trei ori mai multe companii urmând să ofere în acest an astfel de bonusuri de Crăciun, arată estimările Edenred România, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de profil.

Potrivit Edenred România, tichetele și cardurile cadou vor fi varianta preferată de companiile mari și mijlocii pentru a oferi angajaților bonusuri de Sărbători.

Recentele modificări aduse Codului Fiscal nu au afectat regimul tichetelor cadou, acestea păstrându-și avantajele fiscale atât pentru companii, cât și pentru angajați. Acordate cu ocazia unor evenimente importante din an, tichetele cadou sunt scutite de taxe sociale salariale și patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per salariat și per copil minor și, începând de anul trecut, au fost exonerate și de impozitul pe venit aplicat la nivelul angajaților.

Tichetele și cardurile cadou pot fi acordate atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie pot fi oferite angajatelor.

Rețeaua de comercianți parteneri Edenred include toate marile lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri, dar și branduri de fashion și cosmetice, librării, bijuterii, jucării, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport, agenții de turism.

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1 milion de utilizatori. La nivel mondial, Edenred activează în 42 de țări, având aproape 8.000 de angajați. În 2016, volumul  tranzacțiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.

Dm, la a doua încercare pe piața din Italia

$
0
0
magazin dm

La șapte ani de la decizia de a retrage din Italia, retailerul german dm a decis să mai acorde o nouă șansă acestei piețe și a deschis la finalul lunii noiembrie primul său magazin. Mai mult, retailerul ia în calcul să deschidă circa 100 de magazine până la finalul lui 2020, potrivit retailytics.com.

Magazinul a fost inaugurat în Milano, iar pentru celelalte magaizne, retailerul s-a orientat către nordul și centrul Italiei.

”Chiar dacă dm va trebui să facă față unei competiții foarte puternice – Acqua & Sapone operând nu mai puțin de 700 de magazine, această mișcare ar putea fi una cu potențial. Vânzările dm pe piețele externe au o evoluție bună și intrarea pe o nouă piață ar putea contribui la succesul companiei. Mai mult, trebuie să avem în vedere și faptul că factori economici precum încrederea consumatorilor și rata șomajului s-au îmbunătățit în ultimii ani, astfel că nivelul de plecare este mai bun decât în momentul în care dm s-a retras din Italia”, explică Denise Klug, Senior Analist al Lebensmittel Zeitung.

Dm a ieșit din Italia în 2005, decizia având la bază performanța sub așteptări a celor 40 de magazine pe care retailerul le opera. Businessul a fost preluat de retailerul italian Acqua & Sapone.

Dm a raportat la nivel de grup pentru anul financiar 2016-2017 o cifră de afaceri de 10,25 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 5,7% față de anul precedent. În Europa dm are aproape 60.000 de angajați și operează 3.464 de magazine.

 

 

Directorul de franciză al Carrefour a plecat din companie

$
0
0
Christian Musceleanu

Christian Musceleanu, cel care a ocupat timp de aproape șase ani poziția de Director de Franciză în cadrul Carrefour România, a preluat recent funcția de Director de Expansiune al retailerului de bricolaj Leroy Merlin.

Din poziția de Director de Franciză al Carrefour România, Christian Musceleanu a coordonat dezvoltarea conceptului Carrefour Express. În prezent, retailerul deține 16 magazine Express Orange, 43 magazine de proximitate Express și 10 magazine de proximitate Contact. Înainte de această funcție, Musceleanu a mai lucrat în domeniul construcțiilor și real estate.

Potrivit reprezentanților Carrefour, până în acest moment poziția ocupată de Christian Musceleanu nu a fost ocupată.

Carrefour deține în România 307 magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 222 supermarketuri (206 magazine Market si 16 magazine Express Orange), 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin online. Retailerul a încheiat anul financiar 2016 cu o cifră de afaceri de 1,86 miliarde de euro, în creștere cu 8,47% față de anul precedent, rezultat care îl plasează pe poziția a doua în topul retailerilor internaționali, după Kaufland.

 

Auchan a preluat rețeaua de magazine OK Supermarket

$
0
0
Siglă Auchan

Retailerul francez Auchan a preluat rețeaua de magazine OK Supermarket, marcând astfel intrarea pe segmentul de supermarketuri. Reprezentanții Auchan și OK Supermarket nu au dorit să ofere informații suplimentare despre acest subiect.

Odată cu această preluare, Auchan intră pe piața locală de retail cu un nou format, până acum compania operând doar pe segmentul de hypermarketuri și pe cel al magazinelor de proximitate. Auchan a demarat deja remodelările, prima unitate comercială care va fi deschisă fiind cea situată pe strada Maria Rosetti, nr. 7-9. De altfel, reprezentanții Auchan anunțaseră în luna august că vor deschide până la finalul anului primul supermarket din România, în magazinul Bucur Obor din Capitală.

Aceasta nu este prima preluare a francezilor, la finalul lui 2012 Auchan achiziționând 20 de magazine Real, într-o tranzacție de peste 250 de milioane de euro.

Rețeaua OK Supermarket este deținută de familia Farr și numără patru magazine, unul dintre acestea operând în București, două în Otopeni și unul în Balotești. Primul magazin OK Supermarket a fost inaugurat în 1997 în centrul Capitalei, iar al doilea a fost deschis în Otopeni, în 2010. Magazinele OK Supermarket sunt operate prin intermediul companiei Farr Group, care a înregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 14,7 milioane de lei, în scădere cu 8% față de anul 2015. De asemenea, în 2016 compania a intrat pe pierdere, raportând pierderi de 147.744 lei.

Auchan este unul dintre principalii jucători pe piața de retail locală. Francezii dețin 33 de hypermarketuri, cu o suprafață de vânzare care însumează 280.000 de metri pătrați și șase magazine de proximitate MyAuchan. Anul trecut, retailerul a raportat vânzări de 4,89 miliarde de lei, în creștere cu 10,16% față de anul precedent și pierderi de 23,94 de milioane de lei.

 

Lidl, la a șasea unitate comercială în Timișoara

$
0
0
magazin lidl

Discounterul german Lidl continuă investițiile în România și  inaugurează un nou magazin în Timișoara. Prin această deschidere retailerul ajunge să opereze 6 unități comerciale în Timișoara și 215 magazine la nivel național.

Noua unitate Lidl se află pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 28 și are o suprafață de vânzare mai mare decât magazinele standard, de 1.694 de metri pătrați.

Magazinul a fost construit pentru a oferi o experiență de cumpărături îmbunătățită pentru clienți, un mediu de lucru care să răspundă și mai bine nevoilor angajaților, dar și pentru a fi sustenabil în ceea ce privește protecția mediului.
Lidl optimizează în mod constant formatul de magazin, astfel că, în ultimul an și jumătate, aproape 200 de unități au fost modernizate, pentru a fi mai prietenoase cu mediul. Spre exemplu, în vederea economisirii de energie, cel de-al șaselea magazin Lidl din Timișoara are un sistem de iluminat cu LED, cu senzor de prezență. Totodată, unitatea este prevăzută cu un sistem de recuperare a căldurii, integrat în instalația de ventilație.

În același timp, noul magazin va fi echipat cu o stație de încărcare pentru automobile electrice, disponibilă pentru clienții săi. Alături de cel mai verde magazin Lidl din zona Aviației din București și de sediul logistic de la Lugoj, procesul de execuție a noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine.
 

Viewing all 1782 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>