Quantcast
Channel: Revista Progresiv - Retail
Viewing all 1782 articles
Browse latest View live

După 7 luni, Carrefour a finalizat remodelarea magazinelor Billa

$
0
0
Market Barbu Vacarescu

Grupul Carrefour anunță finalizarea procesului de remodelare a magazinelor Billa din România, proces ce s-a întins pe o perioadă de aproximativ șapte luni. Francezii au demarat procesul de remodelare în martie anul acesta, primul magazin Billa redeschis sub brandul Market fiind cel din Liberty Mall, București. Ultimele patru magazine Billa remodelate în unități Market au fost în București (2 magazine), Timișoara și Mangalia.

„Această a patra etapă s-a încheiat pe 21 septembrie 2017, prin remodelarea ultimelor patru magazine Billa în Market din București, Timișoara și Mangalia, iar povestea Carrefour continuă. Odată cu ultimele magazine Billa remodelate, am deschis și două noi supermarketuri în Cluj și Ștefăneștii de Argeș, ajungând la un număr de 218 supermarketuri în România, dovadă a dorinței noastre de a dezvolta rețeaua de supermarketuri a grupului Carrefour, pentru a ajunge aproape de cât mai mulți consumatori, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, CEO al Carrefour România.

Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România de la Grupul Rewe în decembrie 2015. A doua etapă a acestui proces (iunie 2016) a constat în aprobarea de către Consiliul Concurenței a achiziției celor 86 de magazine Billa. Din 4 iulie 2016 a urmat cea de-a treia etapă, una de cunoaștere a magazinelor Billa de către reprezentanții Carrefour România. Aceste acțiuni au dus la crearea conceptului pentru noile magazine, ce însumează tot ceea ce este mai bun din Billa și din Market.

„Transfomarea a urmărit în permanență firul roșu al proiectului «Best of both» , noul model având ceea ce este mai bun din Billa și din Market", a mai spus CEO-ul Carrefour România.Toate remodelările au fost realizate cu magazinele închise între 5 și 14 zile, iar în această perioadă, clienții au fost informați prin campania de comunicare desfășurată pentru fiecare magazin în parte.

Noul model de supermarket se concentrează pe mai multe axe, printre care: prețuri mai mici la sute de produse; mii de produse noi în gamă, atât food, cât și non-food; layout și ambianță ameliorate în magazine; servicii noi pentru clienți.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri (203 magazine Market și 15 magazine Express Orange), 42 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, un magazin online. În 2016, francezii - prin cele patru entități care operează - au cumulat o cifră de afaceri de 8,388 miliarde de lei și un profit de 129 de milioane de lei.


Ce priorități are cel mai mare retailer din Dâmbovița?

$
0
0
Livorno Moreni

La opt ani după ce a preluat trei dintre magazinele Ethos, retailerul Livorno din Dâmbovița își adjudecă titlul de cea mai mare rețea din județ, numărând în prezent nouă unități comerciale. Chiar dacă de-a lungul timpului antreprenorul din spatele businessului a ales să investească cu precădere în zonele rurale, recent Liviu Niculae a decis să testeze și piața din Moreni, unul dintre cele mai mari orașe din județ. Pe ce își bazează însă șansele de reușită? 

Trecerea la antreprenoriat. Dacă mulți dintre antreprenorii din retailul local au început să facă comerț imediat după Revoluție, proprietarul magazinelor Livorno a luat decizia de a investi într-un business propriu după mai bine de zece ani în care a acumulat experiență în vânzări și retail ca angajat în cadrul unei firme de distribuție, dar și în magazinele Interex. În 2010 însă, Liviu Niculae a decis că este momentul pentru o schimbare și a preluat trei dintre magazinele Ethos, deținute la acel moment de Ion Soloman. „Interex a fost o școală bună de retail și, pentru că aveam experiență, dar și pentru că a apărut oportunitatea, m-am gândit că este păcat să nu profit de acest moment. Și așa am ajuns să cumpăr supermarketurile Ethos din Târgoviște, Titu și Răcari”, susține antreprenorul. 

Chiar dacă inițial rețeaua de magazine Livorno număra doar trei unități comerciale, Liviu Niculae nu s-a oprit aici și și-a îndreptat atenția către mediul rural, în zone în care alți retaileri nu văzuseră încă potențial. „În județul Dâmbovița sunt multe comune legumicole și în acele zone am ales să investim și noi – Băleni, Lungulețu, Potlogi, Poiana. Există un potențial enorm în mediul rural mai ales că toate comunele de mai sus sunt poziționate destul de aproape de Capitală, astfel că persoanele care nu lucrează în agricultură fac naveta la București, iar puterea de cumpărare este ridicată”, explică Liviu Niculae.

Proiectele lui 2017. În acest moment, Livorno operează nouă magazine, toate în Dâmbovița, ceea ce îl poziționează pe primul loc în topul celor mai extinse rețele de magazine din județ. De altfel, de la începutul anului retailerul a bifat două deschideri, cea mai recentă inaugurare fiind la jumătatea lunii iunie, în orașul Moreni. „A fost o perioadă în care ne-am concentrat atenția către rural, însă în ultimii ani m-am uitat și către alte orașe, pe listă regăsindu-se Pucioasa și Moreni. Am avut mai multe discuții pentru închirierea unor spații, însă concurența era destul de ridicată și am considerat că nu e momentul potrivit. Ce m-a determinat însă să investesc în magazinul de la Moreni a fost spațiul, care se află într-o zonă cu trafic ridicat, dar și faptul că la începutul anului a fost închisă o carmangerie cu tradiție din oraș, iar acest segment era practic neacoperit”, mai spune antreprenorul.

Cu o suprafață totală de 230 de metri pătrați, magazinul are avantajul de a fi situat chiar pe bulevardul central din Moreni, în apropiere de piața agroalimentară, ceea ce îi asigură un vad comercial bun. Acest lucru poate fi observat și din analiza traficului de clienți, magazinul având în medie 800 de clienți zilnic.

„Chiar dacă puterea de cumpărare a locuitorilor din Moreni a scăzut drastic odată cu închiderea companiilor mari din zonă, în ultimii ani zona s-a mai dezvoltat și cred că există potențial de creștere. Și se pare că nu sunt singurul care a observat acest lucru pentru că Lidl și Profi, dar și alți retaileri independenți au luat decizia de a investi în Moreni. Însă, chiar dacă concurența este destul de ridicată avem un avantaj major prin carmangeria proprie”, susține Liviu Niculae.

Elemente de diferențiere. Tot la capitolul sortimentație trebuie menționat faptul că în acest moment sunt listate circa 8.000 de SKU-uri, focusul fiind pe produsele alimentare proaspete. „Inițial am avut în plan să ne concentrăm exclusiv pe alimente, dar am ales într-un final să listăm și produse non-food, însă acestea au o pondere de până în 10%. Am construit practic sortimentația din dorința de a acoperi nevoia de fresh, astfel că avem de la carne proaspătă de porc, pui, vită sau oaie, până la preparate din carne proaspătă, mezeluri, lactate etc. Totodată, pentru că în Târgoviște toată lumea ne cunoaște pentru puiul rotisat, am luat decizia să implementăm rotiseria și în magazinul de la Moreni și, cu toate că aici sunt  mai mulți competitori pe acest segment, puiul la rotisor este de departe produsul numărul 1 în vânzări. Însă, per total, am estimat că vom atinge 60-70% din totalul vânzărilor prin produsele proaspete și primele rezultate confirmă acest lucru”, mai spune antreprenorul.

Un alt aspect important de care s-a ținut cont în stabilirea sortimentației a fost profilul clienților. „Bătrânii sunt preponderenți și practic orașul supraviețuiește din pensii, dar și din banii pe care îi trimit persoanele tinere care lucrează în străinătate. Astfel, am mers în principal pe produsele «clasice» pentru că nu există public pentru sortimente mai speciale. Lucrăm cu toți marii frunizori și am încercat să colaborăm și cu producători locali. În categoria de lactate avem parteneriate cu Lactate Natura și Nucet, pe mezeluri cu producătorul Imdia (Grandi) și am încercat pe partea de legume și fructe să acoperim necesarul de marfă de la producătorii locali, însă este foarte dificil. Chiar dacă avem magazine în zone legumicole, de multe ori nu am putut să ne aprovizionăm nici măcar cu cartofi din zonele respective”, explică Liviu Niculae.

Dincolo de sortimentație, proprietarul Livorno mai mizează pe câteva elemente aparent simple, dar care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi de succes. „Noi am venit pe piața din Moreni cu atu-urile noastre – expunere, calitate a serviciilor, mod de prezentare și angajați bine pregătiți. Și cred sincer că aceste elemente sunt mai importante decât prețul, deși am încercat să ne aliniem la prețurile competitorilor noștri”, adaugă acesta.

Priorități pentru viitor. Chiar dacă doar în prima parte a anului retailerul a deschis două magazine, planurile de expansiune nu se opresc aici. „Nu avem nimic concretizat în acest moment, însă suntem deschiși la orice oportunitate. La fel a fost și cu deschiderea de la Moreni. Însă focusul nostru rămâne mediul rural. Dacă ne uităm la Târgoviște, de exemplu, se anunță noi locații Mega Image, în condițiile în care deja funcționează 17 magazine ale rețelelor internaționale. Așa că din punctul meu de vedere piața este deja suprasaturată. În rural există un potențial enorm, mai ales în zonele legumicole. Oamenii muncesc, produc și puterea de cumpărare este în creștere, ceea ce nu poate fi decât în avantajul nostru. Trebuie însă să recunosc că există și aspecte mai puțin plăcute cum ar fi cumpărăturile pe caiet, marfa la negru, dar și dificultățile în a găsi angajați în zonă”, explică Liviu Niculae.

Cu toate acestea, retailerul are în plan să investească într-un depozit central, dar și să remodeleze magazinele. „Magazinele de la Titu și cel de la Târgoviște au nevoie de o modernizare și asta o să includă schimbări la nivel de design, cât și la nivel de echipamente și instalații. Doar pentru magazinul de la Târgoviște am bugetat 200.000 de lei pentru echipamente. Per total, probabil vorbim despre o investiție de peste 500.000 de lei”, spune proprietarul Livorno.

În plus, toate aceste investiții au la bază și rezultatele înregistrate de magazine. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul precendent. Cât despre așteptările pentru anul acesta, în contextul în care au fost inaugurate deja două unități comerciale, iar în primele cinci luni ale anului businessul a înregistrat o creștere organică de 15%, proprietarul Livorno estimează că la finalul anului 2017 businessul va depăși pragul de 35 de milioane de lei.

Cum arată cel mai nou test al Carrefour pe segmentul de magazine bio [GALERIE FOTO]

$
0
0
Carrefour Bio & Terroir

Retailerul francez Carrefour continuă să investească în dezvoltarea unor noi concepte de magazine, cea mai nouă lansare fiind ”Carrefour Bio et Terroir”. Primul magazin a fost inaugurat la mijlocul lunii septembrie în regiunea Provence-Alpes-Cote D’Azure, în localitatea Châteaurenard, în locul unei unități Dia.

”Produsele bio și cele cu specific local (terroir n.r.) sunt două piețe potrivite și ni s-a părut oportun să le reunim sub același acoperiș. Iar sortimentația adaptată comerțului de proximitate ne va ajuta să creștem, mai ales că ne dorim să oferim să oferim cât mai multe produs ebio și locale în fiecare categorie de produse”, a explicat Nicolas Craye, Director Regional Carrefour Market.

Clienții au la dispoziție 3.500 de sortimente bio și terroir, 93 de furnizori locali și regionali fiind reprezentanți de o gamă diversificată de produse care au trecute pe etichetă informații precum numele și fotografii ale producătorilor. De asemenea, în magazin a fost creată o zonă cu produse regionale denumită ”Echipele noastre vă oferă cele mai bune produse din Provence-Alpi-Coatsa de Azur” și include sortimente precum ulei de măsline, dulceață, nucă, suc de fructe, vin etc.

Tot la capitolul sortimentație merită menționat faptul că zona de bio este foarte bine reprezentată pe categoriile de produse proaspete, iar sortimentele vegetariene nu lipsesc. De asemenea, în magazin a fost creată și o zonă cu produse vrac, care conține circa 70 de produse printre care fructe uscate, cafea, paste făinoase, cereale sau legume.

Carrefour nu este la prima încercare pe segmentul de produse bio, primul test fiind conceptul Carrefour Bio. În acest moment retailerul deține în Franța 14 magazine sub acest brand. La nivelul grupului, Carrefour activează în peste 30 de țări din lume, unde are aproape 12.000 de magazine, dintre care circa 1.500 de hypermarketuri, peste 3.200 de supermarketuri, mai mult de 7.000 de magazine convenience și 171 cash & carry.

Sursă foto: Lineaires.com

Profi deschide opt noi magazine și finalizează o remodelare

$
0
0
magazin Profi Standard Bârlad

Retailerul Profi a deschis săptămâna aceasta opt noi magazine la Timișoara, Sibiu, Pitești, București, Roman, Iași, Bârlad și Săpânța, remodelând în același timp un magazin din Iași.

Noul magazin Profi din Timișoara funcționează în format Standard pe strada Sf. Apostoli Petru și Pavel nr.27, și are o suprafață totală de 357 mp.

În Sibiu, Profi a deschis al 10-lea magazin din rețea, tot în format Standard. Unitatea, cu o suprafață de 394 mp, este situată pe strada Cetatea de Pământ nr. 42-44.

La Săpânța, județul Maramureș, magazinul se prezintă în format Loco, pe strada Principală, nr.919A, și are o suprafață totală de 392 mp.

Noile unități din Roman, Iași, București și Pitesti au fost deschise în format City și au, cumulat, o suprafață totală de 1.256 mp.

Cu magazine prezente în 343 de localități la nivel național și o echipă de aproape 12.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 3,54 miliarde de lei, cu aproape 40% mai mult decât în anul fiscal precedent.

Bilanțul deschiderilor în retailul modern în luna septembrie

$
0
0
cosul de cumparaturi

Retailerii internaționali și-au continuat investițiile în expansiune în luna septembrie, fiind inaugurate 26 de magazine, cu o unitate mai mult față de luna august și cu patru unități în plus comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Liderul detașat al clasamentului rămâne Profi, care a bifat 18 deschideri luna trecută, ajungând la 628 de unități comerciale la nivel național. Dintre noile magazine deschise, șapte funcționează în format Standard, patru sub bannerul Loco și șapte în format City.

Pe locul al doilea în topul celor mai expansivi retailerii se află germanii de la Penny Market care au continuat extinderea, inaugurând patru magazine în București, Brăila, Bacău și Simeria. Odată cu aceste deschideri,  retailerul ajunge să dețină 209 locații.

Carrefour a investit în dezvoltarea rețelei de supermarketuri și a deschis cel de-al doilea supermarket din Vaslui. De asemenea, retailerul a mai bifat și o deschidere pe formatul Express Orange. Odată cu aceste deschideri, retailerul deține 302 magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri (203 magazine Market și 15 magazine Express Orange), 42 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact.

Lidl și Selgros au bifat și ei câte o deschidere în luna septembrie. Lidl s-a extins în Capitală cu un nou magazin și, odată cu această inaugurare, deține 112 magazine pe plan local. Selgros a bifat prima sa deschidere de anul acesta la Bistrița. Magazinul funcționează în formatul compact și este a treia unitate în format compact, după cele din Târgu Mureș și Alba Iulia, inaugurate în 2016. În prezent, Selgros deţine 22 magazine în marile orașe din România.

Pentru analize mai detaliate privind expansiunea retailerilor internaționali pe plan local accesați aplicația interactivă Universul de Retail: www.universulderetail.ro.

Mega Image face o mutare strategică pe segmentul de proximitate

$
0
0
Shop&Go, format nou

Retailerul Mega Image, parte a grupului Ahold Delhaize, a făcut o mutare strategică pe formatul de proximitate și a lansat în piață un nou concept de magazine Shop&Go. Toate unitățile comerciale deschise din luna mai a acestui an sub bannerul Shop&Go au fost inaugurate sub noul format.

”Magazinele beneficiază de un look nou care reflectă mai bine integrarea și rolul urban al Shop&Go. Astfel fiecare magazin va deveni pin (punctul de orientare n.r.) pe harta Bucureștiului și a tuturor celorlalte orașe în care ne aflăm”, a declarat Adrian Nicolaescu, VicePresident Marketing Mega Image.

Astfel, noul concept Shop&Go aduce schimbări la atât la nivel vizual, dar și în ceea ce privește sortimentația. Mai mult, începând cu anul viitor toate cele 300 de magazine Shop&Go existente în piață înainte de lansarea noului concept vor intra în rebranding.

Mega Image deține pe piața locală 557 de magazine la nivel national. Dintre acestea 239 operează sub bannerul Mega Image, iar 316 funcționează în formatul Shop&Go. De la începtul anului și până în present, retailerul a deschis 21 de magazine în formatul de proximitate.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România. Retailerul face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente. Compania a încheiat anul 2016 cu afaceri de 4,32 de miliarde de lei, raportând o majorare de 21% prin comparație cu anul 2015.

 

Carrefour deschide primul hypermarket din Râmnicu Vâlcea

$
0
0
Carrefour hypermarket

Grupul Carrefour va deschide un hypermarket în Râmnicu Vâlcea, care va fi situat în centrul comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea.

Shopping City Râmnicu Vâlcea, a cărui inaugurare va avea loc la finalul acestui an, este un proiect dezvoltat de NEPI Rockcastle în urma unei investiții de 40 de milioane de euro și va avea ca ancoră hypermarketul Carrefour, care intră astfel pe piața de retail din Râmnicu Vâlcea.

Noua unitate Carrefour va avea o suprafață de vânzare de 7.500 de metri pătrați și 300 de angajați.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, compania numără 300 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 212 supermarketuri (198 magazine 'Market' si 14 magazine Express Orange), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerț online și 4 magazine Billa. În 2016, francezii – prin cele patru entități care operează –  au cumulat o cifră de afaceri de 8,388 miliarde de lei și un profit de 129 de milioane de lei.

Mega Image continuă expansiunea în Cluj-Napoca

$
0
0
Magazin Mega Image

Retailerul Mega Image deschide al treilea supermarket din Cluj-Napoca, ca parte a planului de expansiune anunțat la începutul anului.

Noul supermarket Mega Image este amplasat pe strada Eremia Grigorescu nr.122-124 și are o suprafaţă de vânzare de 350 mp. Oferta de produse va include, pe lângă cele marcă proprie, și gama de produse ready-meal Mega Apetit.

De asemenea, Mega Image continuă parteneriatele cu producători locali, în sortimentaţie regăsindu-se produse proaspete furnizate, printre alții, de producătorul local de carne Moldovan – Carmangeria Sânnicoară şi producătorul de produse de panificație și patiserie „La Casa”.

Primul magazin Mega Image din Cluj-Napoca a fost deschis în luna aprilie a acestui an.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde în prezent 563 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.


Amazon a demarat discuțiile în vederea preluării unor retaileri europeni

$
0
0
retailer online Amazon

Retailerul online Amazon, care a preluatîn luna iunie supermarketurile Whole Foods, a demarat discuțiile cu o serie de lanțuri de magazine din Franța și Marea Britanie în vederea unor posibile achiziții.

Potrivit publicației franceze Le Monde, Amazon a purtat discuții cu reprezentanții Intermarché, Système U și Casino în Franța, respectiv Morrisons în Marea Britanie. Scenariul include atât posibilitatea încheierii unor tranzacții, cât și eventuale colaborări.

Cu toate acestea, Amazon nu a primit un feedback pozitiv. „Retailerul discută cu lanțuri de supermarketuri pentru a profita de puterea lor de achiziție, zonă unde este deficitar. Interesul său este clar, însă acest lucru nu înseamnă că și partnerii de discuție sunt la fel de interesați. Amazon nu este prietenul nostru pentru că scopul său este să ne înghită. Nu vom deschide pur și simplu ușa și îi vom arăta meniul”, a precizat o sursă apropiată discuțiilor, citată de publicația franceză.

Pentru Marea Britanie strategia Amazon vizează deschiderea unei rețele proprii de magazine în Londra, în timp ce în Franța planurile includ construirea unui nou centru de distribuție, în Paris. Acesta ar fi al șaselea și cel mai mare centru de distribuție din Franța.

Numele Amazon a fost deja asociat cu o preluare a gigantului francez Carrefour, însă zvonurile nu au fost confirmate.

Vânzările de alimente, băuturi și tutun, +10% în luna august

$
0
0
cumparaturi

Comerțul cu alimente, băuturi și tutun a înregistrat în luna august o creștere de 10,9% ca serie brută și un avans de 7% în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, comparativ cu luna august a anului trecut, anunță Institutul Național de Statistică.

Comparativ cu luna iulie, vânzările de alimente, băuturi și tutun s-au majorat în august cu 4,8% ca serie brută, iar în funcție de numărul de zile lucrătoare avansul a fost de 1,2%.

În primele opt luni ale acestui an, datele INS indică o creștere de de 4,8% ca serie brută și un avans de 3,8% ajustată sezonier pentru vânzările de alimente, băuturi și tutun față de același interval al anului trecut.

Per ansamblu, volumul vânzărilor cu amănuntul , cu excepția vânzărilor de autoturisme a raportat în primele opt luni ale lui 2017 o creștere de 9,3% ca serie brută, respectiv 8,4% în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.
 

MCA Comercial deschide al zecelea magazin cu o investiție de jumătate de mil. lei

$
0
0
MCA Comercial

MCA Comercial, unul dintre principalii jucători pe piața de retail din Râmnicu Sărat, a inaugurat recent cel de-al zecelea magazin al rețelei. Noua unitate comercială a fost deschisă în localitatea Râmnicelul, la doar patru kilometri de orașul Râmnicu Sărat și valoarea investiției s-a ridicat la 550.000 de lei.

În ceea ce privește decizia de a investi într-un magazin în mediul rural, localitatea Râmnicelu are 3.500 de locuitori, puterea de cumpărare fiind susținută atât prin producție, cât și prin veniturilor locuitorilor care munesc în străinătate. ”La acest factor s-a adăugat și faptul că la capitolul concurență vorbim despre competitori din categoria comerțului tradițional. Noi am reușit să venim cu un format care se diferențiază în piață, în primul rând prin numărul de SKU-uri care vine să polarizeze nevoile consumatorilor din localitate”, a declarat Alexandru Enescu, Director Divizia de Retail MCA Comercial.

Magazinul are o suprafață de vânzare de 110 metri pătrați și un spațiu de depozitare de 90 de metri pătrați și pune la dispoziția clienților o sortimentație de  aproximativ 3.000 de SKU-uri, 85% din gama totală fiind produse alimentare.

Businessul MCA Comercial a fost înființat în anul 2000 de către Aurelian Cruceru impreună cu soția sa, Maria Cruceru. În cei 17 ani, afacerea s-a dezvoltat pe mai multe direcții, astfel că a fost nevoie necesară structurarea pe trei divizii: retail, distribuție și importuri. Pe viitor, prioritatea este finalizarea unui depozit logistic de 2.500 de metri pătrați, dar și extinderea rețelei, în prezent retailerul fiind în negocieri pentru achiziția a noi spații comerciale.

Anul trecut, MCA Comercial a raportat o cifră de afaceri de circa 37 de milioane de lei, în creștere cu 15% față de anul precendent.

MOL România continuă extinderea conceptului Fresh Corner

$
0
0

MOL România a deschis două noi benzinării, la Râșnov și Bușteni, continuând în același timp implementarea conceptului Fresh Corner în stațiile sale.

Rețeaua MOL ajunge la 210 stații la nivel național, în timp ce conceptul Fresh Corner este disponibil în acest moment în 67 de unități. Planurile companiei vizează atingerea unui număr de 100 de stații care să cuprindă acest concept.

Pentru anul curent, MOL România are un buget între 10-15 milioane de euro, dedicat investițiilor pe plan local, printre care extinderea stațiilor Fresh Corner.

Rețeaua de benzinării MOL România ar putea avea, în cel mai optimist scenariu, circa 200 de stații Fresh Corner până în 2021, a estimat anterior, pentru Progresiv, Lars Hoglund, Senior Vice-President Retail al grupului MOL.

Fresh Corner a fost implementat în România în 2015. Conceptul acordă o mai mare importanţă gastronomiei şi cumpărăturilor pentru acasă. În prezent, MOL a implementat conceptul Fresh Corner în 67 de staţii din România şi în 350 la nivelul Europei Centrale si de Est. Dincolo de partea gastro din staţiile Fresh Corner, MOL România are 37  de staţii cu spălătorii auto, 86 de statii dotate cu rezervoare de GPL, 5 stații în care au fost  amenajate spații special dedicate copiilor și 16 staţii pet friendly.

Planurile financiare ale grupului MOL sunt de a obține un EBITDA (câștigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare - n.red.) de 450 - 500 milioane dolari până în 2021, pe zona de retail, rezultatul din 2016 fiind de 300 milioane dolari.

Grupul MOL are o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în zece țări, din care peste 200 în România.

Carrefour bifează al șaptelea magazin Supeco, la Focșani

$
0
0
magazin Supeco

Francezii de la Carrefour continuă investițiile în extinderea rețelei Supeco, inaugurând astăzi o nouă unitate comercială la Focșani. Aceste este al șaptelea magazin pe care retailerul îl deține pe plan local.

Magazinul se află pe strada Calea Munteniei, nr. 52 și este o investiție de la zero, care nu înlocuiește o altă unitate deținută de Carrefour, cum a fost cazul ultimelor două locații Supeco ce au fost deschise în locul unor supermarketuri Billa.

Conceptul Supeco are un profil de discount, iar accentul la nivel de sortimentaţie este pus pe produsele de larg consum şi cele proaspete. Magazinele au o suprafaţă de vânzare între 1.500 – 2.000 mp şi o ofertă ce nu depăşeşte 7.000 de SKU-uri.

Cu o populație de circa 97.000 de locuitori, Focșani este un oraș unde piața de retail alimentară este oarecum împărțită între  conturile internaționale și retailerii independenți. Astfel, în Focșani funcționează 12 unități comerciale deținute de Paco Supermarkets și 14 magazine aparținând comerțului modern: Market (2), dm (1), Kaufland (1), Lidl (2), Penny (3), Profi (4) și un hypermarket Carrefour.

Supeco Investment, compania care operează rețeaua de magazine Supeco a Carrefour, a încheiat anul 2016 (al doilea an de funcționare pe piața locală n.r.) cu afaceri de aproximativ 66 de milioane de lei și și-a redus pierderile până la 3,3 milioane de lei.
 

Auchan are în plan noi formate în zona de super și hypermarket

$
0
0
Siglă Auchan

Grupul francez Auchan intenționează să lanseze în martie 2019 o nouă formulă de hypermarket, având în plan să exporte formatul Auchan Minute din China în alte țări.

Noua formulă de magazin a fost creată pentru a ajuta rețeaua să ,,supraviețuiască”, potrivit CEO-ului grupului, Wilhelm Hubner. Mai mult, formatul respectiv nu mai este definit în interiorul companiei ca hypermarket, din dorința lui Hubner de a afirma că Auchan vine cu ceva total nou în piață. Acest nou magazin va fi lansat atât în Franța, cât și în țările în care Auchan are deja o poziție solidă, scrie Retaildetail.eu.

Totodată, retailerul intenționează să extindă Auchan Minute și în alte state, după ce acest format de proximitate și-a consolidat poziția pe piața din China.

Pe de altă parte, ambiția lui Hubner este de a reduce numărul de mărci private comercializate în magazinele Auchan. În prezent, retailerul are 230 de mărci private, însă CEO-ului grupului dorește să le reducă drastic pe viitor, până la 15 astfel de produse.
Aceasta nu este singura noutate din partea francezilor. După ce au testat piața de produse naturale și bio prin conceptul Coeur de Nature, Auchan pregătește inaugurarea primului magazin Auchan Bio.

Auchan este unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, fiind prezent în 16 țări, inclusiv în România. La nivel de grup, Auchan a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 52,8 miliarde de euro, în ușoară creștere față de anul precedent.
 

Brutăria Brot Manufactur „a dospit” afaceri cu 25% mai mari în S1

$
0
0
brot manufactur

Brot Manufactur, brutărie tradițională germană, a înregistrat afaceri cu aproximativ 25% mai mari în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2016, a declarat Frieder Wöhrmann, acționar majoritar al brutăriei, pentru revista Progresiv.

Compania își propune ca, până la sfârșitul anului, să mențină ritmul de creștere a vânzărilor.  Anul trecut, lanțul de brutării a depășit pragul de 1 milion de lei, obținând afaceri de circa 1,1 milioane de lei, astfel că pentru 2017 targetul este de a atinge vânzări de 1,3 milioane de lei.

„Așa cum am preconizat, am înregistrat în prima jumătate a anului o creștere de aproximativ 25% a vânzărilor, fapt ce ne-a permis să continuăm planul nostru de extindere. Până la sfârșitul anului 2017 ne propunem menținerea ritmului de creștere al vânzărilor prin lărgirea portofoliului de produse și deschiderea unei noi locații”, a mai spus Wöhrmann.

Recent, la numărul brutăriilor cu specific german s-a mai adăugat o locație, cea de-a cincea din țara noastră, amenajată în Capitală, în zona Tineretului. Ca și în celelalte patru locații din România, în noul magazin există o gamă largă de produse de panificație bazate pe tradiție și calitate germană. În prezent, Brot Manufactur se găsește în cinci locații din București, în zonele: Tineretului, Pipera, Aviatorilor, Floreasca și Domenii.

„Planurile noastre de extindere a rețelei de magazine nu includ deocamdată deschiderea de magazine în afara Bucureștiului. Strategia noastră vizează lărgirea portofoliului de produse și a punctelor de vânzare a produselor noastre”, a punctat acționarul companiei.

Românii, mai atenți la alimentele consumate

Fondatorii afacerii de familie născută în 2014 observă că românii sunt tot mai interesați de produsele comercializate în brutăriile Brot Manufactur și, astfel, principala provocare pentru aceștia este să se ridice la noile așteptări ale clienților.

„Provocarea principală din acest an a fost să oferim produse de calitate și mereu proaspete clienților noștri. Cred că cel mai important este faptul că oamenii încep să se îngrijească mai mult de sănătate și de alimentele pe care le consumă, motiv pentru care suntem mai mult decat convinși că vom avea parte de o evoluție bună în viitor”, este de părere acționarul Brot Manufactur. 

Sortimentația Brot Manufactur este alcătuită din 11 tipuri de pâine, 12 tipuri de specialități - chifle, covrigi etc. - o zonă de dulciuri și șase tipuri de sendvișuri, toate produsele fiind preparate în magazin, după rețete originale, de către un brutar neamț.
Pe lângă produsele de panificație, mai există și o ofertă de delicatese care se consumă în mod obișnuit cu pâine, precum conserve de carne, muștaruri speciale, miere, gem, vinuri nemțești sau limonade.

Zilnic, în medie 100 de clienți trec pragul brutăriei germane, aceștia lăsând aproximativ 15 lei pentru un bon de consum.

Brot Manufactur este un business de familie „născut” din lipsa unei brutării cu produse tradiționale din care proprietarii - o familie româno-germană - să se poată aproviziona, dar și din dorința acestora de a le oferi bucureștenilor posibilitatea de a consuma pâine nemțească produsă după rețete tradiționale. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 1,1 milioane de lei, în creștere cu 400.000 de lei față de anul precedent. 


Kaufland face primul pas pentru extinderea în afara Europei

$
0
0
magazin Kaufland

Retailerul german Kaufland a achiziționat recent un teren în Foresville, Australia, acesta fiind primul pas important în extinderea rețelei în afara Europei. Primele zvonuri privind intrarea Kaufland pe piața din Australia au apărut încă de la începutul acestui an și, potrivit declarațiilor oferite de către reprezentanții Kaufland, retailerul caută și alte spații.

Terenul achiziționat de Kaufland pentru circa 20 de milioane de dolari de află la doar 3 kilometri de zona de business din Adelaide, capitala Australiei de Sud. Retailerul are în plan să construiască un hypermarket cu o suprafață de vânzare de 20.000 de metri pătrați, iar sortimentația va include aproximativ 60.000 de SKU-uri. Comparativ cu magazinele operate de Coles și Woolworth, doi dintre cei mai mari jucători pe piața de retail din Australia, magazinul Kaufland va avea o suprafață de vânzare de cinci ori mai mare.

Retailerul și-a propus să fie o destinație în achiziția de alimente pentru cumpărătorii australieni și vrea să ofere ”one-stop shop expericence”. Mai mult, retailerul a anunțat deja că are un plan ambițios de investiții și dezvoltare pe piața din Australia, fiind în căutarea unor spații cu suprafețe de peste 10.000 de metri pătrați.

Specialiștii în retail sunt de părere că odată cu intrarea Kaufland, competiția pe piața din Australia va fi mult mai puternică. În ultimii ani, retailerii locali au fost nevoiți să-și regândească strategia privind poziționarea din punctul de vedere al prețului datorită extinderii Aldi și Costco. Mai mult decât atât, toți jucătorii așteaptă să vadă dacă Amazon își va face și el intrarea în piață sau nu.

Kaufland este parte a grupului Schwarz, al patrulea mare jucător la nivel mondial. Schwarz a raportat la nivelul anului 2016 afaceri de peste 90 de miliarde de euro. Kaufland operează peste 1.200 de magazine la nivel european, în Germania, Cehia, Polonia, Bulgaria, Croația, România și Slovacia și are nu mai puțin de 150.000 de angajați.

 

Farmec a planificat deschiderea a 8 noi magazine Gerovital pentru 2018

$
0
0
Magazin Gerovital

Farmec, cel mai important producător român de cosmetice, a ajuns să dețină 11 magazine sub brandul Gerovital și are în plan extinderea rețelei cu opt noi locații în 2018, a anunțat compania.

Compania clujeană este primul jucător local din această industrie care şi-a creat propria reţea de magazine de brand Gerovital şi Farmec (19 magazine). În prima jumătate a acestui an, rețeaua a înregistrat o cifră de afaceri de peste un milion de euro.

„Acum un an, din dorinţa de a oferi consumatorilor noştri o experienţă de brand desăvârşită, am deschis primul magazin Gerovital din România, la Bucureşti. Au urmat alte două deschideri până la final de 2016 - Constanţa şi al doilea magazin din Capitală. (...) Ne propunem să ducem acest concept în toate marile oraşe din ţară. Astfel, pentru 2018 am planificat inaugurarea altor 8 magazine de brand Gerovital”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

În 2017, pentru deschiderea noilor puncte de vânzare Gerovital, care însumează o suprafaţă totală de aproape 400 de metri pătraţi, a fost alocată suma de jumătate de milion de euro, iar principalele zone de investiţii au fost: amenajarea spaţiilor, trainingul consultanţilor, achiziţionarea aparatelor de dermoanaliză şi promovare. Dintre aceste magazine, cele mai mari vânzări sunt înregistrate de spaţiul comercial din Veranda Mall din Bucureşti, inaugurat în noiembrie 2016.

De la sfârşitul anului 2016 până în cea de-a doua jumătate a anului 2017, valoarea medie a coşului de cumpărături în magazine a înregistrat o creştere cu 25%.

Farmec deține magazine Gerovital în Bucureşti (3), Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Suceava, Piatra-Neamţ, Craiova şi Ploieşti. În afară de acestea, compania mai deține opt magazine Farmec, amplasate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Producătorul român de cosmetice a obținut vânzări totale de peste 105,5 milioane lei în primele șase luni ale acestui an, cu 9% mai mari față de cele din aceeași perioadă a lui 2016. Farmec a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 196,8 milioane lei (43,8 mil. euro), în creștere cu 14% față de rezultatele înregistrate în 2015.

 

Profi continuă expansiunea pe toate formatele din portofoliu

$
0
0
Magazin Profi

Retailerul Profi a inaugurat săptămâna aceasta patru magazine în Ipotești, Brăila, Ploiești și Dărmănești.

Unitatea deschisă în comuna Ipotești, județul Suceava, este în format Loco și are o suprafață de 384 mp. În schimb, magazinul din Ploiești, situat pe strada Sondelor 62A-62S, este deschis în format City și are o suprafață totală de 367 mp.

Unitatea din Brăila a fost inaugurată în format Standard, pe strada Radu Negru, și ocupă o suprafață totală de 494 mp. În același format se găsește și noul magazin Profi din Dărmănești, județul Bacău. Având o suprafață totală de 533 mp, este amplasat pe strada Victoriei nr. 5.

Cu magazine prezente în 346 de localități și o echipă de peste 12.000 de oameni, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 3,54 miliarde de lei, cu aproape 40% mai mult decât în anul fiscal precedent.

 

Kroger vrea să vândă rețeaua de magazine de proximitate

$
0
0
Magazin Kroger

Kroger, unul dintre cei mai importanți retaileri americani, a anunțat că intenționează să vândă rețeaua de magazine de proximitate pentru patru miliarde de dolari.

Compania a motivat decizia de a vinde cele 784 de magazine prin faptul că această rețea ar putea fi pusă în valoarea mai bine de un eventual cumpărător. Kroger se află sub presiune după ce Amazon a achiziționat Whole Foods, situație valabilă pentru majoritatea retailerilor americani, scrie FoodBev.

Rețeaua de magazine de proximitate a Kroger are 11.000 de angajați și a bifat până acum creșteri ale vânzărilor pentru 62 de trimestre consecutive.

Acest anunț vine după ce Kroger a prezentat un plan prin care intenționa să „redefinească experiența de cumpărare a americanilor”, prin remodelarea magazinelor astfel încât fiecare client să își poată plăti singur cumpărăturile, fără a fi asistat de un operator. Până anul viitor, retailerul are în plan să ajungă de la 20 la 400 de magazine sub noul format.

Barta Ati investește 100.000 de euro în deschiderea celui de-al 14-lea magazin

$
0
0
Supermarket Barta Ati

Rețeaua de magazine Barta Ati, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de retail din Satu Mare, a inaugurat recent cea de-a 14-a unitate comercială. Investiția s-a ridicat la 100.000 de euro, iar aceasta este a treia deschidere pe care retailerul a bifat-o de la începutul anului, după inaugurarea unui cash & carry și a unui magazin de proximitate.

”Pe lângă deschiderile de magazine, pe parcursul anului 2017 am remodelat jumătate din unitățile comerciale pe care le deținem, urmând ca în 2018 să remodelăm și celelalte magazine”, a declarat pentru Progresiv Beata Kovacs, Șef Serviciu de Marketing.

În ceea ce privește noul magazin Barta Ati, acesta are o suprafață de vânzare de 200 de metri pătrați și numără peste 7.000 de Sku-uri. Unitatea a fost deschisă la intersecția drumul Careiului cu strada Brândușa.

Rețeaua Barta Ati este deținută de antreprenorul Ludovic Barta, cel care deține și franciza CBA Nord-Vest. Anul trecut, rețeaua a raportat o cifră de afaceri de 102 milioane de lei, în creștere cu circa 10% față de anul precedent.

 

Viewing all 1782 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>